Scheiden met kinderen

Ouderschapsplan

Wanneer u samen minderjarige kinderen heeft, wordt er veel van u verwacht. Behalve dat het ook voor de kinderen vaak een erg emotionele periode is, zult u samen allerlei afspraken moeten maken over de kinderen. Deze afspraken worden vervolgens vastgelegd in een ouderschapsplan. U kunt daarbij denken aan afspraken over de financiën voor de kinderen, omgangsregeling, verzorging en opvoeding van de kinderen. Maar ook afspraken over belangrijke beslissingen die u samen moet nemen over bijvoorbeeld schoolkeuze en medische behandelingen.

Kinderalimentatie

Ouders zijn verantwoordelijk voor hun kinderen en moeten de kosten van de verzorging en opvoeding samen betalen. Aan de hand van een draagkrachtberekening kunnen wij voor u berekenen hoe hoog de kinderalimentatie in uw geval dient te zijn. Advocatenkantoor Den Hollander kan u hierbij adviseren.

Omgangsregelingen

U zult afspraken moeten maken over bij wie de kinderen gaan wonen en hoe de omgang met de andere ouder verloopt. Ook kunt u afspreken dat de kinderen ongeveer evenveel tijd bij iedere ouder verblijven, het zogeheten ‘co-ouderschap’. Uiteraard moet dit wel praktisch uitvoerbaar zijn. Wanneer de ene ouder in Friesland woont en de ander in Zeeland is dit niet handig. Advocatenkantoor Den Hollander kan u hierbij adviseren.

Heeft u vragen over scheiden met kinderen:

bel 0172 700 551

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u meer informatie over onze diensten? Stuur een bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.