Over

Gaan u en uw partner uit elkaar? Dan wilt u zaken snel en goed afhandelen. Een ‘vechtscheiding’ is het laatste wat u wilt. Toch zie ik in de praktijk vaak dat partijen verzanden in slepende procedures. Die kosten veel geld en trekken een zware wissel op alle betrokkenen. Uiteindelijk neemt de rechter beslissingen over zaken die grote invloed hebben op uw leven. Gelukkig kan het ook anders.

Heeft u plannen om te scheiden en wilt u het samen met uw partner zo goed mogelijk regelen? Dan adviseer ik u om te kiezen voor samen scheiden. Hierbij vertegenwoordig en begeleid ik zowel u als uw partner tijdens het hele proces.

Meerwaarde gezamenlijke advocaat

Zelf de regie behouden en niet afhankelijk zijn van de uitspraak van een rechter. Dat is voor mij het belangrijkste voordeel van samen scheiden. Hiermee vergroot u de kans om snel afspraken te maken die ook voor u aanvaardbaar zijn. Dit helpt u om uw leven weer op te pakken en een vervelende periode af te sluiten.

Samen scheiden als specialisatie

Samen scheiden helpt partners om op een prettige manier uit elkaar te gaan. Daarom heb ik mij hier als familierechtadvocaat in gespecialiseerd. Ik ben advocaat sinds 1999 en werk zelfstandig sinds 2005. Vanaf 2017 ben ik naast advocaat ook MfN-registermediator. Tevens heb ik de Accreditatie Familie Mediation.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten heb ik het volgende hoofdrechtsgebied en subrechtsgebieden geregistreerd: Personen- en Familierecht: mediation, echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen. Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Echtscheidingsconvenant

Ook als uw gezamenlijke advocaat verwerk ik alle gemaakte afspraken over onderwerpen als alimentatie en boedelverdeling in een echtscheidingsconvenant. Gaat u scheiden met minderjarige kinderen? Dan maakt een ouderschapsplan verplicht deel uit van dit convenant.

Bij het opstellen van het convenant zorg ik ervoor dat afspraken duidelijk omschreven zijn. Zo voorkom ik mogelijke discussies achteraf tussen u en uw partner.

Bent u het over alle onderwerpen eens? Dan is het indienen van een convenant slechts een formele en schriftelijke procedure. De rechter bevestigt en formaliseert de gemaakte afspraken vervolgens in de vorm van een beschikking.

Eenzijdig scheiden

Is samen scheiden in uw situatie niet haalbaar? Ook voor eenzijdig scheiden kunt u bij mij terecht. Ook dan hou ik de belangen van alle betrokkenen in het oog. Zeker als er sprake is van kinderen. Uiteindelijk is niemand gebaat bij een slepende echtscheidingsprocedure.

Bel mij met uw vragen

Heeft u hulp nodig of vragen over de mogelijkheden in uw persoonlijke situatie? Neem dan vrijblijvend en kosteloos contact met mij op.

Mr. H.P. (Huib) den Hollander, advocaat en mediator