Samen scheiden

Emoties kunnen hoog oplopen

Diverse langdurige procedures bij de rechtbank over kinderen, alimentatie en verdeling van de boedel kunnen ervoor zorgen dat de emoties steeds hoger oplopen. Na afloop zijn er geen winnaars, iedere partij heeft vaak het gevoel te hebben verloren.

Echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek

Veel mensen weten nog niet dat het ook mogelijk is om de hele echtscheiding via één gezamenlijke advocaat of mediator te laten regelen, de echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek. Dit is mogelijk wanneer de echtgenoten bereid zijn om er samen uit te komen. Daarom heeft advocatenkantoor Den Hollander zich gespecialiseerd in echtscheidingen op gemeenschappelijk verzoek.

Vijf redenen om samen via één advocaat te scheiden:

  • Sneller: de volledige scheiding is vaak binnen 2 maanden geregeld, terwijl scheiden via twee advocaten soms wel een jaar of langer in beslag neemt.
  • Zelf de touwtjes in handen: in plaats van tegenover elkaar te staan, wordt er samen met de advocaat naar oplossingen gezocht om de gevolgen van de scheiding te regelen.
  • Eenvoudige procedure: de echtgenoten hoeven niet naar de rechtbank, de procedure verloopt schriftelijk.
  • Veel goedkoper: echtgenoten die ieder een eigen advocaat hebben, zijn vaak een veelvoud kwijt van het bedrag dat echtgenoten samen spenderen aan hun gemeenschappelijke advocaat.
  • Prettiger: vanwege de snelheid van de scheiding en omdat men zelf mee heeft besloten over de gevolgen van de echtscheiding. Ook verlopen de contacten tussen ex-echtgenoten na afloop meestal minder stroef.

Tijdens het gehele traject ziet de advocaat erop toe dat alles eerlijk verloopt en dat geen van de partijen wordt voorgetrokken of wordt bevoordeeld.

Wilt u ook samen scheiden, neem dan vrijblijvend contact op:

bel 0172 700 551

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u meer informatie over onze diensten? Stuur een bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.