Scheiden en nu?

Echtscheiding is aan de orde, hoe pakken we dit aan?

Je trouwt met het idee dat je huwelijk voor de rest van je leven in stand blijft. Helaas is het een realiteit dat in Nederland circa 40 % van alle huwelijken strandt. Wanneer u van plan bent om te scheiden komt er veel op u af.

Allereerst kan het zo zijn dat één van u beiden pas net op de hoogte is van de scheidingswens van de ander. Aangezien een echtscheiding een ingrijpende gebeurtenis is, is het dan ook verstandig dat deze echtgenoot even de tijd krijgt om de impact van de beslissing op zich in te laten werken.

Vervolgens is het verstandig om zo snel mogelijk samen de kinderen in te lichten over de aanstaande echtscheiding. Het is erg vervelend wanneer zij dit via anderen moeten horen.

Verder moet er van alles worden geregeld. Er moeten afspraken over de kinderen worden gemaakt. Misschien heeft één van u behoefte aan partneralimentatie. Tevens zullen de gemeenschappelijke bezittingen en schulden moeten worden verdeeld. Wie blijft er wonen in de woning? Of moet deze worden verkocht? Heeft u misschien een gemeenschappelijke onderneming? Wat gaat daarmee gebeuren?

Advocatenkantoor Den Hollander helpt u bij de beantwoording van al deze vragen en meer.

Neem vrijblijvend contact op:

bel 0172 700 551

Stel vrijblijvend uw vraag

Heeft u een juridische vraag of wilt u meer informatie over één van onze diensten? Stuur een bericht en wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.